Trafikteki araç sayısı günden güne artıyor. Buna karşın park yeri ve yolların genişliği ise neredeyse değişmiyor. Hal durum böyle olunca park halindeki araçlara çarpmalar bir hayli artmış durumda. Gerek park ederken, gerekse dalgınlıkla birçok kişi duran araçlara çarpabiliyor. Gece park halinde aracınızı bıraktıktan sonra olacaklardan habersiz evinize gittiniz. Ertesi gün aracınızın yanına tekrar gittiğinizde aracınızın hasar görmüş olduğunu ya da başka bir araç tarafından çarpıp kaçıldığını fark ettiniz. Sizler de park halindeki aracıma çarpıp kaçtılar ne yapmalıyım diyorsanız bu yazımızı detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
Park halindeki aracıma çarpmışlar ne yapmalıyım?
Çarpıp kaçan araç hakkında bilgi sahibi iseniz; firari aracın plakası, model ve rengini teslim ettiğinizde en yakın polis / jandarma teşkilatına giderek ifade vermeniz gerekmektedir. Polis yada jandarma karakolunda olayla ilgili gerekli zabıt tutulduktan sonra 5 gün içerisinde aracınızın bağlı bulunduğu sigorta şirketine hasar bildiriminde bulunmanız gerekmektedir. Aracın poliçesi göz önünde bulundurularak sigorta zararı temin eder. Sigorta kapsamı sınırlı ise aracınızda hata yok ise sigorta yine hasarı karşılamaktadır.
Bu tür durumlarda aracınıza çarpıp kaçan aracın bilgilerini elde etmek oldukça önem arz etmektedir. Şayet araç kamerası, çevre kameralar, görgü tanığı gibi ispat şansınız varsa şikayetiniz sırasında muhakkak bu bilgileri de sunmanız sizin yararınıza olacaktır.
Şayet olayda herhangi bir ölüm yada yaralanma gibi bir durum söz konusu değilse, yapmış olduğunuz şikayetler için genellikle soruşturma açılmaz. Bu yüzden bahsettiğimiz gibi mümkün olduğunca kamera kaydı gibi olayın kavuşturulmasını sağlayacak delilleri elde etmeniz önemlidir. Aksi durumda zararlarınız karşılansa dahi çarpıp kaçan kişiyi bulmanız zor olabilir.
Eğer hiçbir şekilde çarpıp kaçan araç tespit edilemiyorsa, bu durumda izlenmesi gereken iki yol vardır. Güvence hesabından bu zararların karşılanması talep edilebilir ya da yine kasko şirketi devreye sokulur. Bu arada belirtmekte fayda var. Zorunlu Trafik Sigortası bu gibi durumlarda araç sahibinin zararlarını ne yazık ki karşılamıyor. Yani
Güvence hesabı sigorta güvencesinden yoksun kalan vatandaşlar için oluşturulmuş bir hesaptır. Bu hesaptan yararlanabilmek için yaralanma, sakatlanma veya ölüm gibi bedensel zararların oluşması gerekmektedir. Aksi durumda yani herhangi bir yaralanma söz konusu değil ise kasko şirketine polis yada jandarmaya giderek vermiş olduğunuz ifade ile 5 gün içerisinde zararınızın karşılanması için başvuru yapmalısınız.
Kasko poliçeniz var ise mutlaka aracınızı hareket ettirmeden olduğu yerde fotoğrafını çekin ve yukarıda bahsedilen görgü tespit tutanağını düzenletmek için emniyet birimlerini arayın sigorta şirketinize de hemen ihbarda bulunmayı unutmayın.Eğer tutanak tutturmayı başaramazsanız bu hususu mutlaka sigorta şirketinize de bildirin. Sigorta, kasko şirketine en kısa zamanda gitmeniz faydalı olacaktır. Aksi durumlarda sigorta şirketi geç ihbardan dolayı tazminat ödemekten kaçınabilir.
Bu haberimizde arabama çarpıp kaçtılar ne yapmalıyım, aracıma çarpıp kaçtılar ne yapmam gerekiyor, aracıma park halinde çarpıp kaçtılar, aracıma vurup kaçtılar ne yapmalıyım, çarpıp kaçan araç ve sonrası, araca vurup kaçmanın cezası, arabaya çarpıp kaçmanın cezası nedir, çarpıp kaçan araç cezası, çarpıp kaçan araç için ne yapılır gibi konular hakkında merak edilenlere yer verdik. Konu hakkında soru, sorun yada görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.
DİĞER ARACA ÇARPIP KAÇILMASI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!
İskur.web.tr, araca çarpıp kaçılması konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle iskur.web.tr’un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. İskur.web.tr’dan yapılan araca çarpıp kaçılması duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.