6503 Özel Şart Nedir? 6503 Nitelik Kodu Nedir?

İçindekiler

  • 6503 Özel Şart Nedir?
  • 6503 Nitelik Kodu Nedir?

6503 Özel Şart Nedir?

ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS tercih kılavuzunda kadrolar için gerekli olan özel şartlar kısımlarında büyük değişiklikler yapılmıştır. Özellikle ehliyet şartı bulunan kadroların büyük bölümü değiştirildi. Adayların yapılmış olan değişikler sonucu yeni nitelik kodlarının anlamlarını bilmeleri ve bunların akabinde tercih işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

6503 Nitelik Kodu Nedir?

Bu özel şartlardan bir tanesi de 6503 sayılı özel koşul. Bu koşulun gerekliliği olarak ÖSYM “A2 Sınıfı Sürücü Belgesi Sahibi Olmak” şeklinde açıklama yapmıştır. Yani KPSS tercih kılavuzunda yer almakta olan 6503 özel koşulu bulunan kadrolara başvuruda bulunulması için adayların a2 sürücü belgesine sahip olması gerekmektedir.

Bu nitelik kodunda değişiklik yapılmasının sebebi yeni ehliyetlere geçilmesidir. Bireyler eski ehliyetlerini 5 senelik bir süre zarfında değiştirmeleri gerekmektedir. Sürücü belgeleri yenileri ile değiştirilmeden de bu süre zarfında ilgili kadrolara başvuru yapılabilir. A2 sınıfı sürücü belgeleri M, A1, A2, A ve B1 sınıfı sürücü belgesi ile değiştirilecektir. Güncel kılavuzda bu şartın arandığı 25’i aşkın kadro bulunmaktadır. 6503 sayılı özel şart hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.


DİĞER KPSS HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

İskur.web.tr, kpss konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle iskur.web.tr’un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. İskur.web.tr’dan yapılan kpss duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞEN TWITTER SAYFAMIZI BEĞEN E-BÜLTENE ABONE OL
Duyuru: Kamu ve Özel Sektör İş İlanlarını Sosyal Medyadan Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Yorum ekle