Yeni Kimlikler ( Nüfus Cüzdanı) Ne Zaman Verilecek? Ücreti Ne Kadar Olacak?

Uzun zamandır gündemde olan ve daha önce sadece birkaç pilot ilde denemeye alınan yeni kimlik kartları için önemli gelişmeler yaşanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarının 10. Maddesi kabul edildi. Madde ile Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yer alan ‘nüfus cüzdanı’ ibareleri ‘kimlik kartı’ şeklinde değiştirildi.

Aile kütüklerinde yer alan bilgiler ile ek bir çok bilgi biyometrik veriler olarak yeni kimlik kartlarına işlenecek. Kredi kartı ebatlarında basımı gerçekleştirilecek olan yeni kimlik kartları pasaport ve ehliyet yerine de geçecek. Bu sayede cüzdanımızda bulundurduğumuz bir sürü kartın yerine sadece yeni çıkacak olan çipli kimlik kartlarını kullanabileceğiz. Peki yeni çipli kimlik kartları ne zaman verilecek? Eski nüfus cüzdanımız ile yeni çipli kimlik kartını değiştirme ücreti ne kadar olacak?

İçindekiler

  • Yeni Kimlik ( Nüfus Cüzdanı ) Ücreti Ne Kadar?
  • Yeni Kimlikler Ne Zaman Verilecek?

Yeni Kimlik ( Nüfus Cüzdanı ) Ücreti Ne Kadar?

2016 senesi içerisinde dağıtımına başlanacak olan yeni akıllı kimlik kartıyla beraber 1976 yılından bu yana hayatımızda olan mavi ve pembe nüfus cüzdanları da tarihe karışacak.  Vatandaşlar ise yeni kimlik kartı almak için belirli bir ücret ödemek zorunda kalacaklar.  Yeni nüfus cüzdanı almak isteyen, eskisiyle değiştirmek isteyen vatandaşlar 18 TL ücret ödeyerek bu işlemini gerçekleştirebilecekler.

Yeni Kimlikler Ne Zaman Verilecek?

Vatandaşlar yeni nüfus cüzdanları ne zaman verilecek, yeni kimliklerine ne zaman kavuşacaklar merak içerisinde bekliyorlar. Halen kullandığımız nüfus cüzdanlarının yerine geçecek yeni çipli nüfus cüzdanları ne zaman değişecek alınacak, yeni kimlik kartları ne zaman dağıtılacak açıklandı.  Kimlik kartlarını alabilmek için randevu sistemi uygulanacak. Buna göre vatandaşlar Alo 199 hattını arayarak yada internet üzerinden randevu alabilecekler.

Yeni kimlikler 5 iş günü içerisinde işlemlerin tamamlanmasının ardından kargo ile sahiplerine ulaştırılacak. Ancak kayıp yada çalıntı durumunda yeni kimlik kartı çıkartmak için 50 TL gibi bir ücreti gözden çıkarmak zorundasınız.  Haziran ayında dağıtımına başlanması planlanan yeni kimlik kartlarının tüm vatandaşlara ulaştırılması ve eskilerinin kullanımdan kaldırılması ise 2-3 sene arasında gerçekleştirilecek.

Yeni kimlikler ne zaman verilecek, yeni nüfus cüzdanı ne zaman çıkacak, yeni kimliklerin ücretleri ne kadar anlatmaya çalıştık. Konu hakkındaki soru, sorun yada görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.


Duyuru: Kamu ve Özel Sektör İş İlanlarını Sosyal Medyadan Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Yorum ekle